Maths - Online Test

Q1. If w( x, y ) = xy , x > 0 , then ∂w/∂x is equal to
Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q2. If z= , then | z | is equal to
Answer : Option C
Explaination / Solution:


Q3. The value of  is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q4. The differential equation of the family of curves y = Aex + Be−x , where A and B are arbitrary constants is
Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q5. According to the rational root theorem, which number is not possible rational zero of 4x7  + 2x4 −10x3 − 5 ?
Answer : Option B
Explaination / Solution:


Q6.  is valid for
Answer : Option B
Explaination / Solution:


Q7. A random variable X has binomial distribution with n = 25 and p = 0.8 then standard deviation of X is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q8. The radius of the circle 3x2 + by2 + 4bx − 6by + b2 = 0 is
Answer : Option C
Explaination / Solution:


Q9. The operation * defined by a ∗ b = ab/7 is not a binary operation on
Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q10. If [,,  ] = 1, then the value of  is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.