Maths - Online Test

Q1. The ellipse E1 :  is inscribed in a rectangle R whose sides are parallel to the coordinate axes. Another ellipse E2 passing through the point (0, 4) circumscribes the rectangle R . The eccentricity of the ellipse is
Answer : Option C
Explaination / Solution:


Q2.

The truth table for ( p ∧ q ) ¬q is given below


Which one of the following is true?

Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q3. If , where , ,  are any three vectors such that  .  ≠ 0 and .  ≠  0 ,then  and  are
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. The minimum value of the function | 3 − x | + 9 is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q5. if A= , and AB = I2 , then B=
Answer : Option B
Explaination / Solution:


Q6. If w( x, y , z) = x2 ( y − z ) + y2 ( z − x) + z2 ( x − y) , then ∂w/∂x + ∂w/∂y + ∂w/∂z is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q7. If (z-1) / (z+1), is purely imaginary, then | z | is
Answer : Option B
Explaination / Solution:


Q8. The value of ∞∫0 e−3x x2dx is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q9. The solution of the differential equation dy/dx = 2xy is
Answer : Option A
Explaination / Solution:



Q10. sin−1 (2 cos2 x −1) + cos−1 (1− 2 sin2 x) =
Answer : Option A
Explaination / Solution: