CBSE 12TH MATHEMATICS - Online Test

Q1.

 is equal to


Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q2. If a vector  is expressed in component form as  then the magnitude of the vectorr   is
Answer : Option D
Explaination / Solution:



Q3. Given that E and F are events such that P(E) = 0.6, P(F) = 0.3 and P(E ∩ F) = 0.2, find P (E|F) and P(F|E)
Answer : Option A
Explaination / Solution:

We have ,
P(E) = 0.6, P(F) = 0.3 and P(E ∩ F) = 0.2, then ,

Q4.  equals
Answer : Option A
Explaination / Solution:

we know that sin1x+cos1x=π2sin(sin112+cos112)=sin(π2)=1
Q5. The derivative of f(x) = | x | at x = 0 is
Answer : Option B
Explaination / Solution:

,which does not exist at x = 0 .

Q6. Find the cartesian equations of the lines that passes through the origin and (5, – 2, 3).
Answer : Option C
Explaination / Solution:

The coordinates of the origin are ( 0 , 0 ,0 ) , therefore , , and l = 5 , m = - 2 and n = 3 , 
therefore the equation in Cartesian form is given by:

i.e. .

Q7. General solution of  is
Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q8. If and then AB =
Answer : Option A
Explaination / Solution:



Q9.

The function f (x) = is strict decreasing in the interval


Answer : Option D
Explaination / Solution:

f ‘ (x )=2x – 2 = 2 ( x - 1) <0 if x < 1 i.e. x x∈(−∞,1). Hence f is strict decreasing in left decreasing in(−∞,1)

Q10. The area of the region bounded by the curves y =  and y = 3 -  is
Answer : Option C
Explaination / Solution: