Engineering Mathematics - Online Test

Q1. The modulus of the complex number ((3 + 4i)/(1 - 2i)) is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. The function y = |2 - 3x|
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. One of the eigen vectors of the matrix  is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. Velocity vector of a flow field is given as  the velocity vector at (1,1,1) is
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. The Laplace Transform of a function f(t) = 1/(s2(s + 1)). The f(t) is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. A box contains 2 washers, 3 nuts and 4 bolts. Items are drawn from the box at random one at a time without replacement. The probability of drawing 2 washers first followed by 3 nuts and subsequently the 4 bolts is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. 25 persons are in a room. 15 of them play hockey, 17 of them play football and 10 of them play both hockey and football. Then the number of persons playing neither hockey nor football is:
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. The minimum value of function y = x2  in the interval [1, 5] is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. If a square matrix A is real and symmetric, then the eigen values
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. If  are functions with continuous second derivatives, then  can be expressed as an analytic function of x + iψ (i = -1), when
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.