Engineering Mathematics - Online Test

Q1. If three coins are tossed simultaneously, the probability of getting at least one head is
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. An analytic function of a complex variable z = x + iy is expressed as f(z) = u(x, y) +iv(x, y) where i = √-1. If u = xy, the expression of v should be
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. The solution of x(dy/dx) + y = x4 with the condition y(1) = 6/5 is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. A path AB in the form of one quarter of a circle of unit radius is shown in the figure. Integration of (x + y)2 on path AB traversed in a counter-clockwise sense is

Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. The distance between the origin and the point nearest to it on the surface z2 = 1 + xy is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. The area enclosed between the curves y2 =4x and x2 = 4y is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Consider the following Linear Programming Problem (LPP): 
Maximum z = 3x1 + 2x2
Subject to x1 ≤ 4
x2 ≤ 6; 3x1 + 2x1 ≤ 18; x1 ≥ 0, x2 ≥ 0

Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. The parabolic arc y = √x, 1 ≤ x ≤ 2 is revolved around the x-axis. The volume of the solid of revolution is
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. The Blasius equation,  is a
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. The value of the integral  is
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.