Engineering Mathematics - Online Test

Q1. The following surface integral is to be evaluated over a sphere for the given steady velocity vector field, F = xi + yj + zk defined with respect to a Cartesian coordinate system having i, j, and k as unit base vectors.

Where S is the sphere, x2 + y2 + z2 = 1 and n is the outward unit normal vector to the sphere. The value of the surface integral is 
Answer : Option A
Explaination / Solution:



Q2. The function f(t) satisfies the differential equation  and the auxiliary conditions, The Laplace transform of f(t) is given by
Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q3.  A linear programming problem is shown below:
Maximize   3x + 7y
                  3x + 7y ≤ 10
Subject to  4x + 6y ≤ 8
                  x, y ≥ 0
It has 

Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q4. The probability that a student knows the correct answer to a multiple choice question is 2/3. If the student does not know the answer, then the student guesses the answer. The probability of the guessed answer being correct is 1/4. Given that the student has answered the question correctly, the conditional probability that the student known the correct answer is
Answer : Option D
Explaination / Solution:

A = The student answer the question correctly 
E1 = Student knows the correct answer 
E2 = Student guesses the correct answer
  

Q5. The solution to the differential equation   where k is a constant, subjected to the boundary conditions u(0)=0 and u(L)=U, is
Answer : Option B
Explaination / Solution:



Q6. The value of the definite integral 
Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q7. Find the sum of the expression

Answer : Option B
Explaination / Solution:

The expression can be written as 


Q8. For a matrix  the transpose of the matrix is equal to the inverse of the matrix [M]T = [M]-1. The value of x is given by
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. The divergence of the vector field   at a point (1,1,1) is equal to
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. The inverse Laplace transform of 1/(s2 + s) is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.