Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Engineering Mathematics
- Online Test
Engineering Mathematics
TEST : 29
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q1.
The product of matrices (PQ)
-1
P is
A.
P
-1
B.
Q
-1
C.
P
-1
Q
-1
P
D.
PQP
-1
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q2.
The general solution of
is
A.
y = Pcosx + Qsinx
B.
y = Pcosx
C.
y = Psinx
D.
y = Psin
2
x
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q3.
What is the value of the definite integral
A.
0
B.
a/2
C.
a
D.
2a
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q4.
The equation
can be transformed to
by substituting
A.
B.
C.
D.
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q5.
The value of
is
A.
13.5
B.
27.0
C.
40.5
D.
54.0
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q6.
If
and
are two arbitrary vectors with magnitudes a and b, respectively,
will be equal to
A.
B.
C.
D.
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q7.
Solution of dy/dx = -x/y at x = 1 and y = √3 is
A.
x - y
2
= -2
B.
x + y
2
= 4
C.
x
2
- y
2
= -2
D.
x
2
+ y
2
= 4
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q8.
The solution of the differential equation
with the condition that y = 1 at x = 1, is
A.
B.
C.
D.
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q9.
If probability density function of random variable X is
f(x) =
x
2
for -1
≤ x
≤ 1, and
=
0 for any other value of x
then, the percentage probability P(-1/3
≤ x
≤ 1/3)
A.
0.247
B.
2.47
C.
24.7
D.
247
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Engineering Mathematics
Prepare / Learn
Q10.
The Eigen values of the matrix
are
A.
– 7 and 8
B.
– 6 and 5
C.
3 and 4
D.
1 and 2
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 28 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 29 )
START NEXT : ( TEST 30 )
Engineering Mathematics
TEST : 29
Engineering Mathematics
| Online Objective Test |
Start Test
GATE Exam : EE Electrical Engineering (Engineering Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
GATE Exam : EC Electronics and Communication Engineering (Engineering Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
GATE Exam : CS Computer Science and Information Technology (Engineering Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
GATE Exam : CE Civil Engineering (Engineering Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
GATE Exam : ME Mechanical Engineering (Engineering Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Civil Engineering)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Electrical Engineering)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Mechanical Engineering)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : EEE Electrical and Electronics Engineering (Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : EEE Electrical and Electronics Engineering (Electrical Engineering)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : ECE Electronics and Communication Engineering (Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology (Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : Civil Engineering (Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
TANCET Anna University : Mechanical Engineering (Mathematics)
| Online Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test