Engineering Mathematics - Online Test

Q1. The  is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Two coins are simultaneously tossed. The probability of two heads simultaneously appearing is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. The order and degree of the differential equation  are respectively
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. The solution to the ordinary differential equation   is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. The inverse of the matrix  is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. The table below gives values of a function F(x) obtained for values of x at intervals of 0.25.

The value of the integral of the function between the limits 0 to 1 using Simpson’s rule is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. The partial differential equation that can be formed from z = ax + by + ab has the form 
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Given a function f(x,y) = 4x2 + 6y2 - 8x - 4y + 8. The optimal value of f(x,y)
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. The probability that k number of vehicles arrive (i.e. cross a predefined line) in time t is given as where  is the average vehicle arrival rate. What is the probability that the time headway is greater than or equal to time t1?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. What should be the value of  such that the function defined below is continuous at x=?

Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.