GK - Online Test

Q1. “Korba” Super Thermal Power Plant is situated in-
Answer : Option E
Explaination / Solution:

Korba Super Thermal Power Plant located in the Korba district of Chhattisgarh, with 2600MW of installed capacity, also ranks as the seventh largest thermal power plant in India. It is a coal-fired power plant owned and operated by NTPC.

Q2. Who has been appointed as new President of South Africa?
Answer : Option D
Explaination / Solution:

The Vice-President of South Africa ‘Cyril Ramaphosa’ has been appointed as new President of South Africa after the resignation of President Jacob Zumba due to names in several scandals.

Q3. Who has won the prestigious 2016 International Dublin Literary Award for his novel ‘family life'?
Answer : Option D
Explaination / Solution:

An Indian American author Mr. Akhil Sharma has won the prestigious 2016 International Dublin Literary Award for his novel ‘family life‘.

Q4. Who is called as the founder of Indian Constitution?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. The book “A Century is not Enough” has been written on which of the following personality?
Answer : Option B
Explaination / Solution:

India’s most famous captain Sourav Ganguly unveiled the first book of his autobiography titled “A Century is not Enough”. The book co-authored by Gautam Bhattacharya and published by Juggernaut Books.

Q6. ‘Jakham Dam’ is located in which state?
Answer : Option C
Explaination / Solution:

Jakham Dam is located in Pratapgarh District in Rajasthan on Jakham river.

Q7. Which of the following bank has been detected USD 1.77 billion scam in one of its branches in Mumbai for the benefit of a few selected account holders with their apparent connivance?
Answer : Option B
Explaination / Solution:

Punjab National Bank (PNB) has been detected USD 1.77 billion scam in one of its branches in Mumbai for the benefit of a few selected account holders with their apparent connivance. Nirav Modi (billionaire jeweller) allegedly acquired fraudulent letters of undertaking from one of its branches for overseas credit from other Indian lenders.

Q8. Who was the first Indian to win the Mr. Universe title who died recently in Kolkata?
Answer : Option A
Explaination / Solution:

India’s first Mr. Universe Manohar Aich (104-year) passed away in Kolkata.He was once a household name in Bengal after becoming India’s first Mr. Universe in 1952.

Q9. First female judge of suprepe court is;
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Who among the following has become the first woman cricketer to claim 200 wickets in One-Day International (ODI)?
Answer : Option D
Explaination / Solution:

Indian fast bowler Jhulan Goswami has become the first woman cricketer to claim 200 wickets in One-Day International (ODI). Cathryn Fitzpatric (Australia) occupies the second spot with 180 wickets followed by compatriot Lisa Sthalekar on 146 wickets.