CBSE 12TH MATHEMATICS - Online Test

Q1.   then D is equal to
Answer : Option D
Explaination / Solution:




Q2.

 dx is equal to


Answer : Option B
Explaination / Solution:

1xdx=loge|x|+C
Q3. In triangle ABC, which of the following is not true?

Answer : Option B
Explaination / Solution:

 (triangle law of vector addition) but 
Q4. If  are  two collinear vectors, then which of the following are incorrect
Answer : Option A
Explaination / Solution:

If  are two collinear vectors, then, they are parallel to the same line irrespective of their magnitudes and directions.

Q5. is equal to
Answer : Option B
Explaination / Solution:

=.because , 
Q6.

If x sin (a + y) = sin y, then  is equal to


Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q7. In the vector form, equation of a plane which is at a distance d from the origin, and  is the unit vector normal to the plane through the origin is
Answer : Option D
Explaination / Solution:

In the vector form, equation of a plane which is at a distance d from the origin, and  is the unit vector normal to the plane through the origin is given by : 

Q8.

If A and B are two matrices such that AB = BA and BA = A, then 


Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q9. Find a particular solution of dydx=ytanx;y=1whenx=0
Answer : Option C
Explaination / Solution:



Q10. The equation of the tangent to the curve  at the point  is
Answer : Option B
Explaination / Solution: