Introduction to Economics - Online Test

Q1. Economics that deal with economic issues related to units like a household, a firm or an industry
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. _____ is the systematic body of knowledge
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. Whether the statistics are collected for the purpose of knowing their economic position or distribution of land among them or their total population or for any other purpose all these objectives are
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. In which stage of statistical methods averages , dispersion and correlation are drawn
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Following are the drawback of statistics except
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Which of the following statement is incorrect
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Which is the third stage of statistical study
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Which limitation of statistics is highlighted in the below example In cloth business profit earned in three years is Rs.1000, Rs.2000 and Rs.3000 and in paper business profits profit earned is Rs.3000, Rs.2000 and Rs.1000. Both businesses earring same average profit Rs.2000 that shows both have same economic status. But actually cloth business is making profit and paper business is declining
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Microeconomics studies
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Inter-temporal comparison means
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.