Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Introduction to Economics
- Online Test
Introduction to Economics
TEST : 7
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q1.
Production is
A.
Both
B.
None
C.
Process of converting raw material into useful things
D.
The process of using up utility value of goods and services for the direct satisfaction of our wants
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q2.
It is the part of income which is not consumed
A.
Production
B.
Saving
C.
Consumption
D.
Interest
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q3.
The study of mankind in the ordinary business of life
A.
Economics
B.
Environment
C.
Econometric
D.
Economy
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q4.
The activity which is related to the use of scar resources
A.
Both
B.
None
C.
None economic activity
D.
Economic activity
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q5.
Following are the non economic activities except
A.
Charitable activities
B.
Parental activities
C.
Social activities
D.
Distribution activities
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q6.
Non economic activities are
A.
Concerned with investment
B.
None
C.
Not concerned with money
D.
Concerned with money
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q7.
Economic activity which is concerned with production of capital goods for further production of goods and services
A.
Production
B.
Investment
C.
Consumption
D.
Distribution
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q8.
Which of the following is a social activity
A.
meditating in a park
B.
taking dinner with the family,
C.
helping victims of an accident
D.
praying in a temple
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q9.
Inter-sectoral comparison means
A.
Both
B.
None
C.
Comparison across different sectors of the economy
D.
Comparison between different countries
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q10.
______ is the root of all economic problems
A.
Scarcity
B.
Wants
C.
Abundance
D.
Allocation
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 6 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 7 )
START NEXT : ( TEST 8 )
Introduction to Economics
TEST : 7
Introduction to Economics
| Online Objective Test |
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (Economic and Social Development)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (General Science)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Economics)
| Online Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test