Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Introduction to Economics
- Online Test
Introduction to Economics
TEST : 6
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q1.
Statistics when define in plural sense refers to _______ and when used in a singular sense means
A.
Numerical data and Alphabetical method
B.
Numerical data and Statistical method
C.
Statistical method and Numerical data
D.
Alphabetical method and Statistical method
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q2.
It deals with the collection, presentation, analysis and interpretation of quantitative information. This statement defines
A.
statistics in singular sense
B.
Both
C.
None
D.
statistics in plural sense
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q3.
A person who buys goods and services for the satisfaction of human wants
A.
Service holder
B.
Producer
C.
Consumer
D.
Merchant
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q4.
Service holder is
A.
A person who is working or in a job and gets paid for it
B.
A person who produces goods
C.
A person who buys goods and services for the satisfaction of human wants
D.
A person who gives services to others for a payment
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q5.
Economics is divided into three parts
A.
Consumption, Capital and Data collection
B.
Consumption, Production and Data collection
C.
Conserve, Product and Distribution
D.
Consumption, Production and Distribution
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q6.
Which of the following is not the character of statistics in plural form
A.
Collection of data
B.
Collected in a systematic manner
C.
Aggregate of facts
D.
Numerically expressed
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q7.
Arrange stages in a statistical investigation
(a) Collection of data
( (b) Analysis of data
( (c) Presentation of data
( (d) Organization of data
( (e) Interpretation of data.
(Options are
A.
a,e,b,d,c
B.
c,a,d,b,e
C.
a,d,c,b,e
D.
a,c,d,b,e
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q8.
Identify non-economic activity
A.
None
B.
Distribution of goods as charity
C.
Buying and selling of goods
D.
Production of goods
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q9.
It is a process which is concerned with sale and purchase of commodities
A.
Distribution
B.
Production
C.
Investment
D.
Exchange
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Introduction to Economics
Prepare / Learn
Q10.
Economics that deals with economic problems as a whole are called
A.
Micro economics
B.
None
C.
Macro economics
D.
Both
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 5 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 6 )
START NEXT : ( TEST 7 )
Introduction to Economics
TEST : 6
Introduction to Economics
| Online Objective Test |
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (Economic and Social Development)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (General Science)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Economics)
| Online Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test