Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Consumers Equilibrium and Demand
- Online Test
Consumers Equilibrium and Demand
TEST : 5
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q1.
If two negatively sloped demand curves intersect then
A.
Elasticity will be same throughout both
B.
The steeper will have higher elasticity
C.
Elasticity cannot be determined in this case
D.
The flatter will have higher elasticity
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q2.
If two negatively sloped demand curves intersect then elasticity of demand at the point of intersection will be
A.
Same
B.
Different
C.
Infinity
D.
Zero
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q3.
Which of the following will have inelastic demand?
A.
Fruits
B.
ice-cream
C.
petrol
D.
Medicine
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q4.
The value of elasticity in case of a horizontal line will be
A.
One
B.
Zero
C.
Infinity
D.
Greater than one
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q5.
Which of the following will have elastic demand?
A.
Salt
B.
Fruits
C.
Medicine
D.
School uniform
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q6.
A rise in the income of the consumer leads to a fall in the demand for commodity ‘x’. What type of good is commodity ‘x’?
A.
Snob goods
B.
Normal good
C.
Necessity good
D.
Inferior good
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q7.
The substitute goods of a normal good are those that can be used
A.
Along with each other
B.
In place of each other
C.
Does not exist
D.
Together
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q8.
One factor that causes a leftward shift of the demand curve out of the following is
A.
Fall in income
B.
Rise in the price of complementary goods
C.
Rise in income
D.
Fall in the price of substitute goods
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q9.
One factor that causes a movement along the demand curve of a commodity
A.
Rise in the price of complementary goods
B.
Fall in the price of substitute goods
C.
Fall in price of the good
D.
Rise in income
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Consumers Equilibrium and Demand
Prepare / Learn
Q10.
The marginal product is above the average product curve, when the average product is:
A.
None of above
B.
Increasing
C.
Decreasing
D.
Becomes constant
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 4 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 5 )
START NEXT : ( TEST 6 )
Consumers Equilibrium and Demand
TEST : 5
Consumers Equilibrium and Demand
| Online Objective Test |
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (Economic and Social Development)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : General Studies test (General Science)
| Online Objective Test
Start Test
UPSC Civil services Entrance exams : Civil Services Aptitude Test (CSAT) (Economics)
| Online Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test