Chapter 6: Respiration - Online Test

Q1. Exchange of gases in the alveoli of the lungs occurs through
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Vocal cords are located within the
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. O2 Dissociation curve shifts to the right when ….
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. Vital capacity of lung is equal to
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Which of the following statement is incorrect?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Breathing is controlled by
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Intercostal muscles are found between the
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. The respiratory structures of insects are
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Asthma is caused due to
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. The Oxygen Dissociation Curve is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.