Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Chapter 5: Digestion and Absorption
- Online Test
Chapter 5: Digestion and Absorption
TEST : 9
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q1.
Vitamins are small molecules that often function as co-enzymes in metabolic reactions, these are absorbed in the---------------
A.
Stomach
B.
oesophagus
C.
Small intestine
D.
Large intestine
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q2.
Normal intestinal flora (bacteria) are found in the large intestine of humans. What is (are) their role?
A.
Production of vitamins
B.
Protection from over growth of disease causing organisms
C.
Both a & b
D.
Secretion
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q3.
Absorption of nutrients across the mucosa requires a large surface area. The small intestine is able to accomplish this through
A.
villi
B.
Folds in the mucosa
C.
Microvilli
D.
Elongation of intestine
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q4.
Absorption of amino acids and sugar is accomplished by
A.
Active transport
B.
Facilitated diffusion
C.
Simple diffusion
D.
Both a & b
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q5.
Trypsin, chymotrypsin and carboxypeptidase are enzymes that breakdown
A.
Proteins
B.
Carbohydrates
C.
Fats
D.
Vitamins
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q6.
Choose the incorrect sentence from the following:
A.
Bile juice emulsifies the fat.
B.
Chyme is a digestive acidic food in stomach.
C.
Pancreatic juice converts lipid into fatty acid and glycerol.
D.
Enterokinase stimulates the secretion of pancreatic juice.
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q7.
What is chyme….?
A.
The process of conversion of fat into small droplets.
B.
The process of conversion of micelles substances of glycerol into fatty droplet.
C.
The process of preparation of incompletely digested acidic food through gastric juice.
D.
The process of preparation of completely digested liquid food in midgut.
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q8.
Which of the following hormones stimulate the production of pancreatic juice and bicarbonate?
A.
Angiotensin and epinephrine
B.
Gastrin and insulin
C.
Cholecysokinin and secretin
D.
Insulin and glucagon
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q9.
The sphincter of Oddi guards
A.
Hepatopancreatic duct
B.
Common bile duct
C.
Pancreatic duct
D.
Cystic duct
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 5: Digestion and Absorption
Prepare / Learn
Q10.
In small intestine, active absorption occurs in case of
A.
Glucose
B.
Amino acids
C.
Na
+
D.
All the above
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 8 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 9 )
START NEXT : ( TEST 10 )
Chapter 5: Digestion and Absorption
TEST : 9
Chapter 5: Digestion and Absorption
| Online Objective Test |
Start Test
TN State Board : TN 11th Standard (Zoology)
| Online Objective Test
Start Test
Chapter 1: The Living World
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 2: Kingdom Animalia
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 3: Tissue Level of Organisation
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 4: Organ and Organ Systems in Animals
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 5: Digestion and Absorption
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 6: Respiration
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 7: Body Fluids and Circulation
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 8: Excretion
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 9: Locomotion and Movement
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 10: Neural Control and Coordination
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 11: Chemical Coordination and Integration
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 12: Basic Medical Instruments and Techniques
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 13: Trends in Economic Zoology
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit I
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit II
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit III
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit IV
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Unit V Trends in Economic Zoology
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test