Chapter 5: Digestion and Absorption - Online Test

Q1. Which one is incorrectly matched?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Absorption of glycerol, fatty acids and monoglycerides takes place by
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. First step in digestion of fat is
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. Enterokinase takes part in the conversion of
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Which of the following combinations are not matched?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Which of the following combinations are not matched?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7.

Match column I with column II and choose the correct option

Column – I : Column – II

(P) Small intestine (i) Largest factory

(Q) Pancreas (ii) Absorpstion of glucose

(R) Liver (iii) Carrying electrolytic solution

(S) Colon (iv) Digestion and absorption

Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8.

Match column I with column II and choose the correct option

Column – I : Column – II

(P) Small intestine (i) 23 cm

(Q) Large intestine (ii) 4 meter

(R) Oesophagus (iii) 12.5 cm

(S) Pharynx (iv) 1.5 meter

Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9.

Match column I with column II and choose the correct option

Column – I : Column – II

(P) Lipase (i) Starch

(Q) Pepsin (ii) Cassein

(R) Renin (iii) Protein

(S) Ptyalin (iv) Lipid

Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Which of the following is not the function of liver?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.