Chapter 2: Kingdom Animalia - Online Test

Q1. Right aortic arch is present in
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Kidney of adult reptiles are
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. Marine fishes drink sea water to
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. In which of the following fishes the males have brood pouch, where eggs laid by the female remain till they hatch?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Match the names of branches of science listed under column- I with the field study given under column-II choose the choice which gives the correct combination of the alphabets.



Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Identify the edible fresh water teleosts
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Turtles are
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Harversian systems are found in the bones of
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Choose the correct combination of alphabets which matches the zoological names given under column I with their common names given under clumnII
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Which of the following statements is true?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.