Chapter 2: Kingdom Animalia - Online Test

Q1. Quill feathersa. the base of quill wings are called
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Which of the following pair of orgaisms are uricotelic?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. In the urinogenital organs of rabbit which one of following part is present in male but not in female?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. Which one of the following features is present in some stage of the life history of all chordates?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Thoracic cage in rabbit is made up of
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Which of the following has exoskeleton of scales and paired copulatory organ or penis?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Laterally compressed tail is found in
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Which of the following is characteristic feature of fishes?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Similarity between fish and tadpole is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Four-chambered heart is present in
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.