Chapter 2: Kingdom Animalia - Online Test

Q1. The excretory material of bony fish is
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Limbless amphibians belong to the order
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. Which of the following snakes is non-poisonous?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. Placoid scales are found in
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Which of the following is a correct sequence of decreasing order of number of species?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Excretory organ in Balanoglossus are
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. Reptiles share which of the following character with birds and mammals?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Cowper’s gland is present in
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Which of the following pairs belong to the category of cold blooded animals?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. The character of birds without exception is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.