Chapter 2: Kingdom Animalia - Online Test

Q1. What distinguishes an insects from crustacean ?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. Leeches are usually
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. Wichereia bancrofit is a common filarial worm. It belongs to the phylum
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. The dioecius animal is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Malpighian tubles remove excretory products from
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Which of the following cell type is capable of giving rise to other cell types in sponges?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. The infective stage of Entamoeba histolytica is
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. Gonads of Obelia occur in
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. Which one of the following features is common to leech, cockroach and scorpion?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. Excretory organs of flatworms are
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.