Toggle navigation
Test.Brainkart.com
Home
GATE Exam
TN School
College Entrance Exam
IIT JEE
NEET
AIIMS
CAT
CLAT
TANCET
10th & 12th
11th Std
12th Std
10th Std
Job Entrance Exam
BANK
UGC NET
TNPSC
Chapter 1: The Living World
- Online Test
Chapter 1: The Living World
TEST : 4
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q1.
The living organisms can be unexceptionally distinguished from the non-living things on the basis of their ability for
A.
interaction with the environment and progressive evolution
B.
reproduction
C.
growth and movement
D.
responsiveness to touch
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q2.
Taxonomic category arrange in descending order
A.
key
B.
hierarchy
C.
taxon
D.
taxonomic category
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q3.
In which of the animal dimorphic nucleus is found?
A.
Amoeba proteus
B.
Trypanosoma gambiense
C.
Plasmodium vivax
D.
Paramecium caudatum
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q4.
When a fresh-water protozoan possessing a contractile vacuole, is placed in a glass containing marine water, the vacuole will.
A.
increase in number
B.
disappear
C.
increase in size
D.
decrease in size
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q5.
Which form of reproduction is correctly matched?
A.
Euglena transvers binary fission
B.
Paramecium longitudinal binary fission
C.
Amoeba multiple fission
D.
Plasmodium binary fission
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q6.
The presence of two types of nuclei, a macronucleus and a micronucleus, is characteristic of protozoans are grouped under the class.
A.
sporozoa
B.
flagellate
C.
sarcodina
D.
ciliata
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q7.
Which class of protozoa is totally parasitic?
A.
sporozoa
B.
mastigophora
C.
ciliate
D.
sarcodina
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q8.
Reproduction in paramecium is controlled by
A.
flagella
B.
cell wall
C.
micronucleus
D.
macronucleus
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q9.
In the life cycle of plasmodium exflagellation occurs in
A.
sporozoties
B.
microgametes
C.
macrogametes
D.
signet ring
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.
TN State Board
TN 11th Standard
Zoology
Chapter 1: The Living World
Prepare / Learn
Q10.
Excretion in Amoeba occurs through
A.
lobopodia
B.
plasma membrane
C.
uroid portion
D.
contractile vacuole
View Solution
Add Work Space
Answer :
Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.
Submit My Answer
Total Question/Mark :
Scored Mark :
Mark for Correct Answer : 1 Mark for Wrong Answer : -0.5 Mark for Left Answer : 0
Save and Share My Score
REDO LAST TEST AGAIN : ( TEST 3 )
REDO THIS TEST AGAIN : ( TEST 4 )
START NEXT : ( TEST 5 )
Chapter 1: The Living World
TEST : 4
Chapter 1: The Living World
| Online Objective Test |
Start Test
TN State Board : TN 11th Standard (Zoology)
| Online Objective Test
Start Test
Chapter 1: The Living World
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 2: Kingdom Animalia
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 3: Tissue Level of Organisation
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 4: Organ and Organ Systems in Animals
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 5: Digestion and Absorption
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 6: Respiration
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 7: Body Fluids and Circulation
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 8: Excretion
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 9: Locomotion and Movement
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 10: Neural Control and Coordination
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 11: Chemical Coordination and Integration
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 12: Basic Medical Instruments and Techniques
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Chapter 13: Trends in Economic Zoology
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit I
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit II
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit III
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Zoology Unit IV
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Unit V Trends in Economic Zoology
| Online 1 Mark Objective Test
Start Test
Prepare Before Start Test
| Learn
Engineering
| prepare/Learn
Medical
| prepare/Learn
TN School (10th & 12th )
| prepare/Learn
NEET, JEE
| prepare/Learn
TNPSC Exam
| prepare/Learn
UPSC Civil services Entrance exams
| Online Test
General Studies test
| Start Online Test
Civil Services Aptitude Test (CSAT)
| Start Online Test
Interview and Personality Test
| Start Online Test
GATE Exam
| Online Test
EE Electrical Engineering
| Start Online Test
EC Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CS Computer Science and Information Technology
| Start Online Test
CE Civil Engineering
| Start Online Test
ME Mechanical Engineering
| Start Online Test
Under Graduate Entrance Exams
| Online Test
IIT JEE IEEE Entrance Exam
| Start Online Test
NEET Entrance Exam
| Start Online Test
AIIMS Entrance Exams
| Start Online Test
Problem Solving and Reasoning
| Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
CAT Entrance Exams
| Online Test
Mathematics or Quantitative Aptitude
| Start Online Test
Data Interpretation and Logical Reasoning
| Start Online Test
Verbal and Reading Comprehension
| Start Online Test
CLAT LAW Entrance exams
| Online Test
English including comprehension
| Start Online Test
General Knowledge and Current Affairs
| Start Online Test
Elementary Mathematics
| Start Online Test
Logical and Legal Reasoning Aptitude
| Start Online Test
Banking Entrance exams
| Online Test
Bank PO
| Start Online Test
Bank Clerks
| Start Online Test
Specialist Officers (SO)
| Start Online Test
UGC NET Entrance exams
| Online Test
Science
| Start Online Test
Language
| Start Online Test
TANCET Anna University
| Online Test
EEE Electrical and Electronics Engineering
| Start Online Test
ECE Electronics and Communication Engineering
| Start Online Test
CSE, IT Computer Science Engineering and Information Technology
| Start Online Test
Civil Engineering
| Start Online Test
Mechanical Engineering
| Start Online Test
TN State Board
| Online Test
TN 11th Standard
| Start Online Test
TN 12th Standard
| Start Online Test
TN 10th Standard
| Start Online Test