Arithmetic - Online Test

Q1. The professor ordered to the student to go out of the class
       (I)                  (II)                  (III)                      (IV)
The incorrect one is
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q2. 25 persons are in a room. 15 of them play hockey, 17 of them play football and 10 of them play both hockey and football. Then the number of persons playing neither nor football is:
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q3. If 137 + 276 = 435 how much is 731 + 672 ?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q4. 5 skilled workers can build a wall in 20 days; 8 semi-skilled workers can build a wall in 25 days; 10 unskilled workers can build a wall in 30 days. If a team has 2 skilled, 6 semi-skilled and 5 unskilled workers, how long will it take to build the wall?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q5. Given digits 2, 2, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4 ho many distinct 4 digit numbers than 3000 can be formed?
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q6. Hari (H), Gita (G), Irfan (I) and Saira (S) are siblings (i.e. brothers and sisters). All were born on 1st January. The age difference between any two successive siblings (that is born one after another) is less than 3 years. Given the following facts: 
I : Hair’s age + Gita’s age > Irfan’s age + Saira’s age 
II : The age difference between Gita and Saira is 1 year. However, Gita is not the oldest and Saira is not the youngest 
III: There are not twins
Answer : Option B
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q7. P, Q, R and S are four types of dangerous microbes recently found in a human habitat. The area of each circle with its diameter printed in brackets represents the growth of a single microbe surviving human immunity system within 24 hours of entering the body. The danger to human beings varies proportionately with the toxicity, potency and growth attributed to a microbe shown in the figure below:
A pharmaceutical company is contemplating the development of a vaccine against the most dangerous microbe. Which microbe should the company target in its first attempt?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q8. A container originally contains 10 litres of pure spirit. From this container 1 litre of spirit is replaced with 1 litre of water. Subsequently, 1 litre of the mixture is again replaced with 1 litre of water and this process is repeated one more time. How much spirit is now left in the container?
Answer : Option D
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q9. A transporter receives the same number of orders each day. Currently, he has some pending orders (backlog) to be shipped. If he uses 7 trucks, then at the end of the 4th day he can clear all the orders. Alternatively, if he uses only 3 trucks, then all the orders are cleared at the end of the 10th day. What is the minimum number of trucks required so that there will be no pending order at the end of the 5th day?
Answer : Option C
Explaination / Solution:
No Explaination.


Q10. The variable cost (V ) of manufacturing a product varies according to the equation V = 4q, where q is the quantity produced. The fixed cost (F) of production of same product reduces with q according to the equation F = 100/q. How many units should be produced to minimize the total cost (V + F)?
Answer : Option A
Explaination / Solution:
No Explaination.